Vacature: 2 nieuwe leden Adviesraad (GEVULD)

Ben jij een betrokken inwoner die graag een bijdrage wil leveren aan de samenleving? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en heb je affiniteit met zorg, welzijn, jeugd of werk en inkomen? Dan zoekt de Adviesraad Sociaal Domein jou!

Wat doen wij?

De Adviesraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tubbergen. We geven advies over alle onderwerpen die betrekking hebben op het sociaal domein, onder ander de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), de Participatiewet en de Jeugdwet. Mensen kunnen in het kader van deze wetten een beroep doen op de gemeente voor ondersteuning. Bijvoorbeeld voor verstrekking van hulpmiddelen als ze beperkingen ervaren bij het ouder worden, voor hulp bij problemen als opvoeding en onderwijs en voor inkomensondersteuning en het vinden van werk. Als lid van de adviesraad signaleer je relevante ontwikkelingen en knelpunten op het gebied van het sociaal domein. Hiermee vormt de Adviesraad de brug tussen inwoners en de gemeente.

De Adviesraad Sociaal Domein Tubbergen bestaat momenteel uit 9 leden (vrijwilligers). Voor ons werk hebben we onder andere contact met inwoners, de gemeente (medewerkers en wethouder) en diverse welzijns- en zorgorganisaties.

Wie zoeken we?

Door de wens om het aantal leden uit te breiden zoeken we 2 nieuwe leden voor de Adviesraad:

  • 1 lid, affiniteit met thema’s binnen het sociaal domein (onder andere zorg, welzijn, jeugd of werk en inkomen);
  • 1 lid met daarnaast specifieke affiniteit met communicatie en de bereidheid om hierbij voor de Adviesraad een aantal taken voor zijn of haar rekening te nemen;


Het lidmaatschap van de Adviesraad vergt een wisselende tijdbesteding, vergaderingen zijn eens per maand op maandagavond, met uitzondering van juli en augustus. 

Naast een vrijwilligersvergoeding voor het bijwonen van de Adviesraad geldt een bijdrage in de reiskosten voor het eventueel bijwonen van conferenties, etc.

Heb je interesse?

Ben je een betrokken inwoner van de gemeente Tubbergen en wil je de Adviesraad komen versterken? Heb je belangstelling voor de onderwerpen binnen het sociaal domein en affiniteit met de doelgroepen? Dan komen we graag met je in contact! 

Mail je belangstelling met CV uiterlijk 1-3-2024 naar info@adviesraadsociaaldomeintubbergen.nl, t.a.v. Marie-Claire van Maanen, secretaris. 

Wil je eerst meer informatie dan kun je contact opnemen met  Gert Hofhuis, voorzitter Adviesraad Sociaal Domein Tubbergen, per mail:   info@adviesraadsociaaldomeintubbergen.nl.

Algemene informatie is te vinden op de site www.adviesraadsociaaldomeintubbergen.nl.

Belangrijke informatie

Veelgestelde vragen

Contactgegevens

© 2024 Adviesraad Sociaal Domein gemeente Tubbergen