Maandelijks archief: januari 2020

Adviesraad Sociaal Domein Tubbergen ondertekend VN-manifest ‘Iedereen doet mee’

Verschillende partijen uit de gemeente Tubbergen hebben op donderdag 23 januari jl. Het VN-manifest ‘Iedereen doet mee’ ondertekend. Want in Tubbergen willen we dat iedereen mee kan doen en zich welkom voelt, met of zonder beperking. Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink was deze avond aanwezig om zijn toelichting te geven over dit belangrijke document. Ook Sandrine Wermelink-Waaijer heeft als voorzitter van de Adviesraad haar handtekening gezet onder het manifest. Door het ondertekenen van de manifest willen de partijen zorgen voor een bereikbare, bruikbare en inclusieve samenleving.

Leden van het Gehandicaptenplatform Tubbergen gaan de dorpen uit de gemeente langs om te inventariseren hoe bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar de dorpen zijn. Dit is de eerste stap naar een inclusieve samenleving.

Bijeenkomst Gehandicaptenplatform

De gemeente Tubbergen wil binnen drie jaar bij de toegankelijkste gemeenten voor gehandicapten horen. Om ideeën van inwoners te inventariseren en om samen na te denken over hoe we de toegankelijkheid in alle dorpen in beeld kunnen brengen, houdt het Gehandicaptenplatform op 23 januari om 19:15 een bijeenkomst. Deze bijeenkomst is in het gemeentehuis en er zijn een aantal sprekers uitgenodigd, waaronder minister van gehandicaptenzaken Rick Brink. 

Wilt u aanwezig zijn bij deze bijeenkomst? Meld u dan voor 20 januari aan via f.heithuis@noaberkracht.nl